DIEN OP:
We leggen op elk bordje een stukje zalm op de blaadjes spinazie. Dan lepelen we er de saus over en vervolgens strooien we er dan de kaas over en daarna de kleiner gemaakte walnoten.
Recept
« Terug naar recepten
Zalm op Spinaziesalade met Kersensaus
PT45M
Zalm op Spinaziesalade met Kersensaus
Een heerlijk zalm op spinaziesalade met kersensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 - 8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm op Spinaziesalade met Kersensaus te bereiden
1).Doe alle ingrediënten voor de kersensaus, dus de kersen, kippenbouillon, wijn, honing, suiker, citroensap en zest, de uien, knoflook en sambal in een pannetje en breng aan de kook. Vaak roeren.
2).Laat dit 30 minuten doorsudderen tot de saus dikkig wordt en houd dit dan verder warm (vergeet niet vaak even door te roeren).
3).We verdelen de spinazieblaadjes intussen over de bordjes.
4).De zalm gaat in de ovengril (we zetten hem op zijn vel) en we wachten tot hij zachtroze is geworden en makkelijk schilfert.
2).Laat dit 30 minuten doorsudderen tot de saus dikkig wordt en houd dit dan verder warm (vergeet niet vaak even door te roeren).
3).We verdelen de spinazieblaadjes intussen over de bordjes.
4).De zalm gaat in de ovengril (we zetten hem op zijn vel) en we wachten tot hij zachtroze is geworden en makkelijk schilfert.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
amsla zegt:
Ben een fan van je recepten en ga deze vanavond nog maken!!
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.