Recept
« Terug naar recepten
Zalmfilet met gebakken gekruide groenten en gedroogde abrikozen
PT30M
Zalmfilet met gebakken gekruide groenten en gedroogde abrikozen
Een heerlijk zalmfilet met gebakken gekruide groenten en gedroogde abrikozen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
nl.delhaize.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmfilet met gebakken gekruide groenten en gedroogde abrikozen te bereiden
Pel de ui en de look en hak fijn. Laat aanstoven in een kookpan met een eetlepel olijfolie. Maak de selder schoon en snij in fijne schijfjes.
Verwijder de steel en de pitjes van de paprika. Snij vervolgens in stukken.
Schil de wortelen en snij ze in schijfjes.
Doe deze groenten bij de uien en voeg een lepel komijn- en kurkumapoeder toe. Laat 2 minuten aanstoven.
Snij de gedroogde abrikozen in stukken van ongeveer 1 cm en doe bij de groentemengeling.
Voeg vervolgens de witte wijn, de passata en de gevogeltebouillon toe. Laat koken tot de groenten gaar zijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Snij de zalmfilet in 4 stukken en leg op een bord. Kruid met peper. Laat anderhalve minuut garen in de microgolfoven, afhankelijk van de dikte van het stuk (het vlees moet loskomen, maar mals blijven). Bestrooi na het koken met zout.
Schik een portie groenten op een diep bord en leg er een stuk zalm op. Versier met enkele takjes verse koriander en dien onmiddellijk op.
Verwijder de steel en de pitjes van de paprika. Snij vervolgens in stukken.
Schil de wortelen en snij ze in schijfjes.
Doe deze groenten bij de uien en voeg een lepel komijn- en kurkumapoeder toe. Laat 2 minuten aanstoven.
Snij de gedroogde abrikozen in stukken van ongeveer 1 cm en doe bij de groentemengeling.
Voeg vervolgens de witte wijn, de passata en de gevogeltebouillon toe. Laat koken tot de groenten gaar zijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Snij de zalmfilet in 4 stukken en leg op een bord. Kruid met peper. Laat anderhalve minuut garen in de microgolfoven, afhankelijk van de dikte van het stuk (het vlees moet loskomen, maar mals blijven). Bestrooi na het koken met zout.
Schik een portie groenten op een diep bord en leg er een stuk zalm op. Versier met enkele takjes verse koriander en dien onmiddellijk op.