Recept
« Terug naar recepten
Zalmforel uit de oven
PT45M
Zalmforel uit de oven
Een heerlijk zalmforel uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmforel uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Maak de vis schoon, dep droog en besprenkel met citroensap.Voeg zout en peper naar smaak toe.
Maak de selderij schoon en snijd in stukken.
Maak de tomaten schoon, halveer ze en snijd ze in smalle partjes.
Laat de kruiden ontdooien en meng 100 gr ervan met de selderij en de tomaten.
Vul de forel met de massa . steek de opening met houten spiesjes vast.
Vet een rechthoekige strook alu-folie in met 20 gr boter.
Leg daarop de vis en besprenkel met de whisky. Verdeel de rest van de boter in vlokjes erover.
Strooi ook de rest van de kruiden erover.
Vouw de korte zijden van de folie naar binnen en vouw daarover de lange zijden.
Laat de vis op het middelste rooster van de oven gedurende ca. 20 minuten garen.
Serveer met wilde rijst.
Maak de vis schoon, dep droog en besprenkel met citroensap.Voeg zout en peper naar smaak toe.
Maak de selderij schoon en snijd in stukken.
Maak de tomaten schoon, halveer ze en snijd ze in smalle partjes.
Laat de kruiden ontdooien en meng 100 gr ervan met de selderij en de tomaten.
Vul de forel met de massa . steek de opening met houten spiesjes vast.
Vet een rechthoekige strook alu-folie in met 20 gr boter.
Leg daarop de vis en besprenkel met de whisky. Verdeel de rest van de boter in vlokjes erover.
Strooi ook de rest van de kruiden erover.
Vouw de korte zijden van de folie naar binnen en vouw daarover de lange zijden.
Laat de vis op het middelste rooster van de oven gedurende ca. 20 minuten garen.
Serveer met wilde rijst.