Recept
« Terug naar recepten
Zalmhaasje met groenten en spek
PT45M
Zalmhaasje met groenten en spek
Een heerlijk zalmhaasje met groenten en spek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmhaasje met groenten en spek te bereiden
Verhit de boter en voeg er de blokjes wortelen en roosjes broccoli en bloemkool aan toe, laat 2 minuten al roerende stoven. Voeg de spekblokjes toe, leg er de diepgevroren zalm op en kruid het geheel met peper en zout. Giet de wijn erover heen en laat het geheel 20 minuten zacht stoven. Na 10 minuten de zalm omdraaien. Haal de vis, spekblokjes en groentemix uit de kookpan. Giet de hete kippenbouillon bij het kookvocht, roer de mosterd erdoor en laat ongeveer 2 minuten koken. Indien gewenst bind de saus lichtjes met instant sausbinder, breng op smaak met peper en zout en dien de vis op met rijst of aardappelpuree, overgoten met de saus.