Recept
« Terug naar recepten
Zalmpotje met garnalen en frambozenazijn
PT30M
Zalmpotje met garnalen en frambozenazijn
Een heerlijk zalmpotje met garnalen en frambozenazijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
bewerkt recept van PH
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmpotje met garnalen en frambozenazijn te bereiden
1. Mix of cutter de Noordzeegarnalen en het vlees van 4 reuzengarnalen tot brokjesfijn met de room, wat citroensap (ongeveer het sap van 1/2 citroen), peper en een beetje zout (men noemt dit mixen tot rilette). Breng eventueel meer op smaak met peper, zout en meer citroensap.
2. Schik de schijf zalm in een rond potje dat je vooraf lichtjes inwrijft met een weinig olie. Schik zo dat de zalm over de randen van het potje ligt. Schep er de garnalen-rilette in en plooi de zalm netjes dicht tot een min of meer rond bolletje.
3. Laat de potjes rusten in de koelkast gedurende 2 uur of langer.
4. Meng voor de saus water met zure room, frambozenazijn (naar smaak) en graanmosterd. Langzaamaan, en veel proeven!
5. Voor het serveren draai je de potjes om op een bord en lepel wat saus over het gevulde bolletje.
6. Versier met verse dille, een kwartje citroen en wat fijngesnipperde sjalot. Geef er een slaatje bij naar keuze.
2. Schik de schijf zalm in een rond potje dat je vooraf lichtjes inwrijft met een weinig olie. Schik zo dat de zalm over de randen van het potje ligt. Schep er de garnalen-rilette in en plooi de zalm netjes dicht tot een min of meer rond bolletje.
3. Laat de potjes rusten in de koelkast gedurende 2 uur of langer.
4. Meng voor de saus water met zure room, frambozenazijn (naar smaak) en graanmosterd. Langzaamaan, en veel proeven!
5. Voor het serveren draai je de potjes om op een bord en lepel wat saus over het gevulde bolletje.
6. Versier met verse dille, een kwartje citroen en wat fijngesnipperde sjalot. Geef er een slaatje bij naar keuze.
Mijn kookverhaal (Willy Delcart)
Een heel lekker receptje door mezelf aangepast op een basis van Piet Huysentruyt. Heel geschikt voor de feestdagen. Belangrijk voor hobbykoks is hier de zgn. 'mise en place'. Je kan alles een dag vooraf!
dollar zegt: