Recept
« Terug naar recepten
Zalmpuntjes
PT30M
Zalmpuntjes
Een heerlijk zalmpuntjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Zalmpuntjes te bereiden
Zet de oven aan op 180 graden,
snijd de zalm in stukken,
vermeng de zalm met de kappertjes en kruidenkaas
laat de plakjes bladerdeeg licht dooien en snijd ze diagonaal door.
Schep op ieder plakje bladerdeeg een lepel van het mengsel.
Vouw de bladerdeeg dubbel, zodat puntjes ontstaan.
Druk de zijkanten dicht met een vork.
Leg de puntjes op de bakplaat en bak ze ongeveer 10 min tot ze mooi goudbruin zijn.
snijd de zalm in stukken,
vermeng de zalm met de kappertjes en kruidenkaas
laat de plakjes bladerdeeg licht dooien en snijd ze diagonaal door.
Schep op ieder plakje bladerdeeg een lepel van het mengsel.
Vouw de bladerdeeg dubbel, zodat puntjes ontstaan.
Druk de zijkanten dicht met een vork.
Leg de puntjes op de bakplaat en bak ze ongeveer 10 min tot ze mooi goudbruin zijn.
Mijn kookverhaal (Marleen van Bree)
Lekker als hapje bij een feest, of als voorgerecht of amuse.