Recept
« Terug naar recepten
Zalmrolletjes
PT10M
Zalmrolletjes
Een heerlijk zalmrolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Rachel Orizand
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmrolletjes te bereiden
De saus:
Pers het sap uit de limoen en vang het op in een bekken.
Doe er 2 tl crème fraîche bij en net zoveel mayonaise zodat het de saus dikker is als normaal.
Je moet de saus uit kunnen smeren over de plakken zalm.
Doe in de limoenmayo de garnalen en de komkommer en roer het door elkaar.
Tapenade:
Blancheer de tomaten en ontvel ze.
Snijd ze in blokjes en snijd de sjalotjes en zongedroogde tomaten ook in blokjes en doe dat bij de vleestomaten.
Roer het door elkaar en voeg er een beetje gembersiroop bij.
Smeer de saus op op een plak zalm en rol de zalm op.
Doe er een cocktail prikker in en leg op elk bord 2 zalmrollen.
Doe in het midden de tomaten tapenade.
Pers het sap uit de limoen en vang het op in een bekken.
Doe er 2 tl crème fraîche bij en net zoveel mayonaise zodat het de saus dikker is als normaal.
Je moet de saus uit kunnen smeren over de plakken zalm.
Doe in de limoenmayo de garnalen en de komkommer en roer het door elkaar.
Tapenade:
Blancheer de tomaten en ontvel ze.
Snijd ze in blokjes en snijd de sjalotjes en zongedroogde tomaten ook in blokjes en doe dat bij de vleestomaten.
Roer het door elkaar en voeg er een beetje gembersiroop bij.
Smeer de saus op op een plak zalm en rol de zalm op.
Doe er een cocktail prikker in en leg op elk bord 2 zalmrollen.
Doe in het midden de tomaten tapenade.
Mijn kookverhaal (Rachel Orizand)
Dit recept heb ik bedacht voor onze nieuwe kaart.