7).Op verwarmde bordjes de tomaten-salade verdelen met een schuimspaan en daarop de vis leggen.
8).Lepel de dressing over de vis en versier met korianderblaadjes.
Recept
« Terug naar recepten
Zeebaars met gekruide Tomaten
PT45M
Zeebaars met gekruide Tomaten
Een heerlijk zeebaars met gekruide tomaten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Spaanse collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaars met gekruide Tomaten te bereiden
1).In een klein pannetje de peperkorrels en de korianderzaadjes droog verhitten, tot de geuren er van af komen. Dan in de vijzel fijn stampen.
2).In een flinke kom de gestampte kruiden mengen met de azijn, olie en de andere kruiden.
3).Met deze dressing de tomaten parfumeren en goed omroeren. Breng op smaak met zout.
4).Maak van de 3 eetlepels olie en de rozemarijn met pezo een smeerseltje.
5).Snij de filets in aan de huidkant met een paar flinke sneden en smeer de filets goed in aan beide kanten.
6).In een grillpan de zeebaarsfilets 4 minuten op de
huid bakken, dan draaien en nog eens 2 minuten bakken (de vis mag in de kern nog een beetje rauw zijn).
2).In een flinke kom de gestampte kruiden mengen met de azijn, olie en de andere kruiden.
3).Met deze dressing de tomaten parfumeren en goed omroeren. Breng op smaak met zout.
4).Maak van de 3 eetlepels olie en de rozemarijn met pezo een smeerseltje.
5).Snij de filets in aan de huidkant met een paar flinke sneden en smeer de filets goed in aan beide kanten.
6).In een grillpan de zeebaarsfilets 4 minuten op de
huid bakken, dan draaien en nog eens 2 minuten bakken (de vis mag in de kern nog een beetje rauw zijn).