NOOT:In plaats van zeebaars kan men ook gebruiken
-kabeljauw
-grouper
-rode snapper
-tilapia
-tarbot
-heilbot
-garnalen
-kippeborsten
Recept
« Terug naar recepten
Zeebaars met Zuid-Mexicaanse saus (Veracruz)
PT840M
Zeebaars met Zuid-Mexicaanse saus (Veracruz)
Een heerlijk zeebaars met zuid-mexicaanse saus (veracruz) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
840 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaars met Zuid-Mexicaanse saus (Veracruz) te bereiden
*De uitgelekte tomaten pureren met een staafmixer en weer laten uitlekken. Alle uitgelekte sappen bewaren.
*Doe dan limoensap en limoenrasp bij de tomaten en verwarm op een matig hoog vuur.
*Dan de wijn toevoegen en de apartgezette leksappen van de tomaten. Voeg toe de korianderblaadjes en laat dit inkoken tot er zo'n 750 cc. tomatenprut over is. Zet apart.
*Doe nu de olie in een grote pan met dikke bodem en verwarm dit.
*Fruit de sjalotten, knoflook en lomboks aan hierin en tegen de tijd dat de uien glazig worden het tomatenconcentraat er bij doen en de peterselie. Roer dit goed door en voeg dan toe de olijven, rozijnen, kappertjes, oregano en kaneel en roer het tot een homogeen geheel.
*Voeg nu de tomatenprut toe, roer goed door en laat dit even door pruttelen. Het lekkerste is het om dit een nacht over weg te zetten in de koeling (of wat langer), om alle smaken te laten inwerken.
*De volgende dag de vis ietsje zouten en ruim peperen.
*De bodem van een grote ovenschotel bedekken met wat tomaten-pruttomaten-prut, de visfilets er op leggen en afdekken met de rest van de tomatenprut.
*Zet dit 15 minuten in een oven die al is voorgewarmd op 200 °C. Aangezien de vis niet altijd doorgegaard is van binnen en sommigen dat akelig vinden, mag het voor die personen iets langer staan. Zelf vind ik een beetje "rosé" van binnen juist wel lekker.
OPDIENEN:Op een voorverwarmd bord met :
-rijst of couscous
-gewokte uitgelekte spinazie
-gegrillde "balsamico"asperges" (dwz asperges ingesmeerd met een mengsel van olie en balsamico-azijn en vervolgens gegaard onder de grill)
*Doe dan limoensap en limoenrasp bij de tomaten en verwarm op een matig hoog vuur.
*Dan de wijn toevoegen en de apartgezette leksappen van de tomaten. Voeg toe de korianderblaadjes en laat dit inkoken tot er zo'n 750 cc. tomatenprut over is. Zet apart.
*Doe nu de olie in een grote pan met dikke bodem en verwarm dit.
*Fruit de sjalotten, knoflook en lomboks aan hierin en tegen de tijd dat de uien glazig worden het tomatenconcentraat er bij doen en de peterselie. Roer dit goed door en voeg dan toe de olijven, rozijnen, kappertjes, oregano en kaneel en roer het tot een homogeen geheel.
*Voeg nu de tomatenprut toe, roer goed door en laat dit even door pruttelen. Het lekkerste is het om dit een nacht over weg te zetten in de koeling (of wat langer), om alle smaken te laten inwerken.
*De volgende dag de vis ietsje zouten en ruim peperen.
*De bodem van een grote ovenschotel bedekken met wat tomaten-pruttomaten-prut, de visfilets er op leggen en afdekken met de rest van de tomatenprut.
*Zet dit 15 minuten in een oven die al is voorgewarmd op 200 °C. Aangezien de vis niet altijd doorgegaard is van binnen en sommigen dat akelig vinden, mag het voor die personen iets langer staan. Zelf vind ik een beetje "rosé" van binnen juist wel lekker.
OPDIENEN:Op een voorverwarmd bord met :
-rijst of couscous
-gewokte uitgelekte spinazie
-gegrillde "balsamico"asperges" (dwz asperges ingesmeerd met een mengsel van olie en balsamico-azijn en vervolgens gegaard onder de grill)