Recept
« Terug naar recepten
Zelf gemaakt pizzastokbroodje
PT85M
Zelf gemaakt pizzastokbroodje
Een heerlijk zelf gemaakt pizzastokbroodje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zelf gemaakt pizzastokbroodje te bereiden
doe de broodmix in een kom en giet het lauwwarme water erbij. Nu met schone handen alles goed door elkaar kneden tot het deeg mooi glad is. De kom afdekken met plasticfolie en op een warme plaats laten rijzen totdat het deeg in 20 minuten eens zo groot is geworden. Verdeel het deeg dan in 8 gelijke porties en rol deze uit tot een langwerpige vorm zoals een komkommer. Leg ze uit elkaar op een met bloem bestoven bakplaat. Dek het geheel af met plasticfolie en laat de stokbroodjes in ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg de stokbroodjes nu met de plakken tomaat en plakken kaas. Strooi er de fijngesneden basilicum, peper en zout over en zet de plaat in de voorverwarmde oven. Laat de stokbroodjes in 25 minuten goudbruin bakken. Af en toe wel even kijken of ze niet te hard gaan. Is dat het geval, zet dan de oven op iets lagere temperatuur. Deze broodjes kun je meteen uit de oven eten.
sibel zegt: