KookJij

Zelf gevanilleerde yoghurt en moes van rabarber, aardbei en gember

Een heerlijk zelf gevanilleerde yoghurt en moes van rabarber, aardbei en gember recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zelf gevanilleerde yoghurt en moes van rabarber, aardbei en gember te bereiden

Schil de gember en snijd hem in fijne plakjes. Was de aardbeien en verwijder de steeltjes, snijd ze daarna in twee. Leg de rabarber, de aardbeien, de gember en de canderel in een kom en laat ze gedurende 30 minuten stoven.
Verwarm de oven voor op 30°C (stand 1). Meng de melk op kamertemperatuur, de yoghurt, de vanille en het melkpoeder voorzichtig in een slakom. Vul de lege yoghurtpotjes voor de helft en plaats ze gedurende 2 u in de oven. Schakel de oven uit en laat de yoghurt nog gedurende 6 uur in de oven staan zonder de deur te openen.
Dresseer de yoghurt op een bord, en verdeel er de vruchtenmoes over. Versier met mooie stukjes aardbei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst