Recept
« Terug naar recepten
zoervleis volgens Robin Berben
PT60M
zoervleis volgens Robin Berben
Een heerlijk zoervleis volgens robin berben recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
370 kCal energie
27 Gram eiwit
19 Gram vet
23 Gram koolhydraten
27 Gram eiwit
19 Gram vet
23 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande feb.2009
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe zoervleis volgens Robin Berben te bereiden
1. Stap 1: Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm en doe die in een kom. Meng 300 ml water met de azijn en voeg de laurier en de kruidnagels toe. Voeg naar smaak (versgemalen) peper en zout toe. Giet de marinade over het vlees en laat het 24 uur marineren in de koelkast.
2. Stap 2: Neem het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
3. Stap 3: Bak het vlees in enkele minuten rondom bruin in tweederde van de boter. Blus af door de marinade erover te gieten.
4. Stap 4: Bak de uien in de rest van de boter. Voeg ze als ze mooi bruin zijn bij het vlees.
5. Stap 5: Laat het vlees ongeveer 2 uur op laag vuur sudderen in de marinade. Schep van tijd tot tijd het schuim eraf.
6. Stap 6: Voeg, als het vlees gaar is, de ontbijtkoek toe om de saus te binden. Roer de stukjes goed door de marinade, tot een gladde saus ontstaat. Voeg de fruitstroop toe en roer door de saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Voeg naar eigen smaak eventueel nog wat stroop toe. Zoervleis wordt traditioneel geserveerd met appelmoes, (zelfgemaakte) frites en mayonaise.
2. Stap 2: Neem het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
3. Stap 3: Bak het vlees in enkele minuten rondom bruin in tweederde van de boter. Blus af door de marinade erover te gieten.
4. Stap 4: Bak de uien in de rest van de boter. Voeg ze als ze mooi bruin zijn bij het vlees.
5. Stap 5: Laat het vlees ongeveer 2 uur op laag vuur sudderen in de marinade. Schep van tijd tot tijd het schuim eraf.
6. Stap 6: Voeg, als het vlees gaar is, de ontbijtkoek toe om de saus te binden. Roer de stukjes goed door de marinade, tot een gladde saus ontstaat. Voeg de fruitstroop toe en roer door de saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Voeg naar eigen smaak eventueel nog wat stroop toe. Zoervleis wordt traditioneel geserveerd met appelmoes, (zelfgemaakte) frites en mayonaise.
bart zegt: