Zijn ook als (platte) oliebollen te eten met oudjaarsavond. Maar ook heerlijk zomaar een keer tussen door als snacks bij een kopje thee.
Recept door mij aangepast, vanuit Portugal.
Recept
« Terug naar recepten
Zoete deegflappen
PT20M
Zoete deegflappen
Een heerlijk zoete deegflappen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
- > Brood - Bakken
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
mijzelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete deegflappen te bereiden
Week de rozijnen een dag eerder in kokend water en laat uitlekken op zeef.
Zeef de bloem in een kom en meng met het zout en de warme olijfolie.
Los de gist op in een beetje warme melk en meng het met de bloem.
Voeg de eieren toe en kneed de massa tot een zacht deeg.
Kneed het deeg 10 min op stand 3 (kichen aid)
Meng de rozijnen er door.
Dek de kom af met een vochtige doek en zet de kom op een warme plaats.
Laat het deeg rijzen tot de massa tweemaal zijn volume heeft.
Verhit de olijfolie.
Weeg 45 gram deeg af en rol de stukjes met de hand uit op een met bloem bestoven aanrecht.
Ieder stukje moet ongeveer een diameter hebben van 10 centimeter.
Bak de rondjes in de hete olijfolie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Meng de suiker met de kaneel in een schaal.
Bestrooi ze met veel kaneel en suiker.
Zeef de bloem in een kom en meng met het zout en de warme olijfolie.
Los de gist op in een beetje warme melk en meng het met de bloem.
Voeg de eieren toe en kneed de massa tot een zacht deeg.
Kneed het deeg 10 min op stand 3 (kichen aid)
Meng de rozijnen er door.
Dek de kom af met een vochtige doek en zet de kom op een warme plaats.
Laat het deeg rijzen tot de massa tweemaal zijn volume heeft.
Verhit de olijfolie.
Weeg 45 gram deeg af en rol de stukjes met de hand uit op een met bloem bestoven aanrecht.
Ieder stukje moet ongeveer een diameter hebben van 10 centimeter.
Bak de rondjes in de hete olijfolie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Meng de suiker met de kaneel in een schaal.
Bestrooi ze met veel kaneel en suiker.
opa-henny zegt:
Je kunt ook de rozijnen vervangen door krenten of noten, maar het kan zeker ook zonder deze, want het is een hulp- ingrediënt en geen hoofd-ingredienënt, die er in moet;)