KookJij

Zoete hap voor bij de koffie

Een heerlijk zoete hap voor bij de koffie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete hap voor bij de koffie te bereiden

De oven voor warmen op 220 graden.
Snijd, na ontdooien, de twee plakjes bladerdeeg in vieren. De pruimen doormidden en pit verwijderen. Het velletje van de pruimen losmaken en afhalen. De plakjes bladerdeeg met een vork goed inprikken op de plaats waar de halve pruim komt te liggen. Na inprikken eventueel beetje poedersuiker over het bladerdeeg strooien en dan de halve pruim erop leggen. In de oven ongeveer 20 minuten bakken. Gelijk na het bakken nog wat poedersuiker eroverheen strooien en af laten koelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
Geen nood! De 'zoete'hap is ook goed te maken met abrikozen of kleine perzikken (desnoods uit blik). ;)
ma

ma zegt:
snel simpel en makkelijk wij gaan ze maar eens proberen alleen schiet het niet zo op met de pruimen he ?:p
mister mow

mister mow zegt:
ik vind dit echt moeilijk
:D:p
ff

ff zegt:
snel te maken en HEERLIJK ZEG!!!!!!!!!!!!:):p
Frits222

Frits222 zegt:
WOOW!
Dat je zó snel een simpel dingetje op tafel kan zetgten nadat je het hebt gemaakt.:o:o:o
saskia

saskia zegt:
goedendag,
hebben jullie misschien ook een recept van gewone muffins? ik moet het zo snel mogelijk hebben:? groetjes saskia;)
lekkertje

lekkertje zegt:
Heerllijk zijn ze teminste dat vond iik en ook nog makelijk te maken!!!:D
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Tania ze zijn goed gelukt en ze zijn heerlijk. Marijke