Recept
« Terug naar recepten
Zoete hap voor bij de koffie
PT30M
Zoete hap voor bij de koffie
Een heerlijk zoete hap voor bij de koffie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
21
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete hap voor bij de koffie te bereiden
De oven voor warmen op 220 graden.
Snijd, na ontdooien, de twee plakjes bladerdeeg in vieren. De pruimen doormidden en pit verwijderen. Het velletje van de pruimen losmaken en afhalen. De plakjes bladerdeeg met een vork goed inprikken op de plaats waar de halve pruim komt te liggen. Na inprikken eventueel beetje poedersuiker over het bladerdeeg strooien en dan de halve pruim erop leggen. In de oven ongeveer 20 minuten bakken. Gelijk na het bakken nog wat poedersuiker eroverheen strooien en af laten koelen.
Snijd, na ontdooien, de twee plakjes bladerdeeg in vieren. De pruimen doormidden en pit verwijderen. Het velletje van de pruimen losmaken en afhalen. De plakjes bladerdeeg met een vork goed inprikken op de plaats waar de halve pruim komt te liggen. Na inprikken eventueel beetje poedersuiker over het bladerdeeg strooien en dan de halve pruim erop leggen. In de oven ongeveer 20 minuten bakken. Gelijk na het bakken nog wat poedersuiker eroverheen strooien en af laten koelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ma zegt:
Frits222 zegt:
Dat je zó snel een simpel dingetje op tafel kan zetgten nadat je het hebt gemaakt.:o:o:o
Tania zegt: