Recept
« Terug naar recepten
Heerlijk hapje met gerookte paling
PT30M
Heerlijk hapje met gerookte paling
Dit heerlijk hapje met gerookte paling is op verschillende manieren te serveren. Ik heb het in een glaasje geserveerd op een bodempje van rucola. Ideaal als amuse of als klein voorgerechtje.
Maar ook als lunchgerecht op een hard broodje is dit erg lekker. Zelfs op een buffet zal dit zeker niet misstaan.
Het voordeel van dit gerecht is dat je met relatief weinig paling toch iets exclusiefs neer kunt zetten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heerlijk hapje met gerookte paling te bereiden
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van 0.5 cm x 0.5 cm. Kook de aardappelblokjes ongeveer 5 minuutjes, giet ze af en laat ze afkoelen.
- Snij de paling in stukjes.
- Schil de appel en snij die in stukjes.
- Schep deze 3 ingrediënten door elkaar.
- Maak een sausje van de crème fraiche en peper en zout. Spatel de afgeknipte tuinkers erdoorheen.
- Schep de saus erdoorheen.
- Voor de glaasjes: doe wat rucola op de bodem en schep er wat van het mengsel op. Garneer met een blaadje rucola en eventueel met wat pijnboompitjes. (die was ik vergeten toen ik de foto maakte).
- Voor een broodje: doe wat rucola op een broodje en schep er wat van het mengsel op (zie foto)