Heel lekker met kaas of gerookte ham.
Ik heb het ook met kip spiesjes uit de BBQ gegeten.
Het is echt lekker het proberen waard
Recept
« Terug naar recepten
Zoete Meloenschil
PT855M
Zoete Meloenschil
Een heerlijk zoete meloenschil recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
855 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Linda Wildsmith
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete Meloenschil te bereiden
Snijd de meloenschil in kleine blokjes. Doe deze in een kom met de azijn en 1 dl water,laat afgedekt een nacht staan.
Doe de volgende dag de stukjes schil in een geleizak en laat ongeveer 2 uur uitlekken tot ze droog zijn. Gooi de vloeistof weg. Leg de schil op keukenpapier om resterend vocht op te nemen.
Maak een siroop met 150 g suiker en 3,5 dl water. Doe de kruidnagels, kaneel en gember in een tee ei en laat dit in de siroop hangen. Breng alles langzaam aan de kook zodat de suiker oplost en laat het dan 10 min. koken. Voeg de schil toe en laat 3 min sudderen.
Schep de schil eruit met een schuimspaan en doe hem in de pot. Laat de siroop koken tot hij is ingedikt en vul de pot ermee. Doe direkt het decksel erop.
Zet de pot een maand in een donkere plaats en keer de pot af en toe om, zodat de suiker niet op de bodem kristalisiert.
Doe de volgende dag de stukjes schil in een geleizak en laat ongeveer 2 uur uitlekken tot ze droog zijn. Gooi de vloeistof weg. Leg de schil op keukenpapier om resterend vocht op te nemen.
Maak een siroop met 150 g suiker en 3,5 dl water. Doe de kruidnagels, kaneel en gember in een tee ei en laat dit in de siroop hangen. Breng alles langzaam aan de kook zodat de suiker oplost en laat het dan 10 min. koken. Voeg de schil toe en laat 3 min sudderen.
Schep de schil eruit met een schuimspaan en doe hem in de pot. Laat de siroop koken tot hij is ingedikt en vul de pot ermee. Doe direkt het decksel erop.
Zet de pot een maand in een donkere plaats en keer de pot af en toe om, zodat de suiker niet op de bodem kristalisiert.
addie zegt:
Bedankt voor dit recept, ga het zeker proberen. Lijkt me wel lekker.Zo zie je maar weer dat wij westerlingen nog teveel weggooien.
Kookgroet,
Addie.