Recept
« Terug naar recepten
Zoete paprika`s gevuld met kalfsgehakt
PT15M
Zoete paprika`s gevuld met kalfsgehakt
Een heerlijk zoete paprika`s gevuld met kalfsgehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete paprika`s gevuld met kalfsgehakt te bereiden
Snijd de paprika`s doormidden en ontdoe ze van hun zaden. Strooi wat maismeel op de binnenkant om te voorkomen dat de vulling tijdens het koken eruit valt. Roer de rest van de bestanden goed door elkaar in een mengbak. Pak met een hand zoveel mogelijk van het mengsel op, en gooi dat krachtig terug in de bak. Herhaal dit 10 min lang. Dit proces ontdoet het vlees van zijn gluten en zorgt ervoor dat de vulling beter pakt. Doe de vulling in de halve paprika`s. Met een vinger of mes kunt U de vulling glad strijken.Plaats de paprika`s op de grillplaat met het vlees naar beneden. Bak 10 min lang op middelmatige hitte. Keer om en braad de paprika`s 5 min lang, tot het gerecht bruin verkleurt. Draai de vlam laag en laat nog 10 min smoren. bestrooi met peper en zout naar smaak en serveer met een frisse salade.