Recept
« Terug naar recepten
Zoetzure tomaten-gembersaus
PT10M
Zoetzure tomaten-gembersaus
Een heerlijk zoetzure tomaten-gembersaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
kees de hond
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Koken op z'n Indonesisch
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetzure tomaten-gembersaus te bereiden
Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes. Verhit de olie in een steelpan met anti- aanbaklaag en roerbak de ui en knoflook ± 3 minuten. Roer de tomatenstukjes (met het vocht), de ketjap, gebersiroop, azijn en eventueel de chiliolie of cayennepeper erdoor; laat de saus heel zachtjes, al roerende, ± 5 minuten pruttelen.
assy54 zegt: