KookJij

Zoetzure tomaten-gembersaus

Een heerlijk zoetzure tomaten-gembersaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Koken op z'n Indonesisch
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoetzure tomaten-gembersaus te bereiden

Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes. Verhit de olie in een steelpan met anti- aanbaklaag en roerbak de ui en knoflook ± 3 minuten. Roer de tomatenstukjes (met het vocht), de ketjap, gebersiroop, azijn en eventueel de chiliolie of cayennepeper erdoor; laat de saus heel zachtjes, al roerende, ± 5 minuten pruttelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

assy54

assy54 zegt:
Leuk recept - neem aan dat je de saus koud eet? Kun je deze saus langer bewaren bijv. in een potje in de koelkast en zo ja hoelang?:)