Recept
« Terug naar recepten
Zoetzuur van sleedoorn
PT60M
Zoetzuur van sleedoorn
Een heerlijk zoetzuur van sleedoorn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het grote wildboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetzuur van sleedoorn te bereiden
Was de vers geplukte bessen, droog ze en prik ze één voor één een paar keer met een naald in.
Breng in een tamelijk grote pan de wijn, de azijn, de suiker, de stroop, de kruiden en de rasp en het sap van de sinaasappel aan de kook en laat 4-5 minuten doorkoken.
Voeg de sleedoornbessen in porties toe en laat iedere portie 3-4 minuten koken voor ze met en schuimspaan uit het kookvocht in goed afsluitbare potten worden geschept.
Giet er zoveel kookvocht op tot de potten tot aan de rand toe gevuld zijn en suit ze af.
Op deze manier bereid, zijn de sleedoornbessen minstens 4-5 maanden houdbaar.
Breng in een tamelijk grote pan de wijn, de azijn, de suiker, de stroop, de kruiden en de rasp en het sap van de sinaasappel aan de kook en laat 4-5 minuten doorkoken.
Voeg de sleedoornbessen in porties toe en laat iedere portie 3-4 minuten koken voor ze met en schuimspaan uit het kookvocht in goed afsluitbare potten worden geschept.
Giet er zoveel kookvocht op tot de potten tot aan de rand toe gevuld zijn en suit ze af.
Op deze manier bereid, zijn de sleedoornbessen minstens 4-5 maanden houdbaar.