Recept
« Terug naar recepten
Zoetzuur van veenbessen, sjalotten en krenten
PT45M
Zoetzuur van veenbessen, sjalotten en krenten
Een heerlijk zoetzuur van veenbessen, sjalotten en krenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Overig
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetzuur van veenbessen, sjalotten en krenten te bereiden
Fruit de sjalotten 5 minuten in olie glazig, in een grote RVS pan.
Voeg de suiker, sinaasappelschil, gember, krenten, het sap en de azijn erbij en verwarm het mengsel al roerend op laag vuur tot de suiker is gesmolten.
Breng aan de kook, voeg er de veenbessen bij en laat 30 minuten koken tot het is ingedikt en alle vocht is verdampt.
Roer nu en dan om.
Schep het zoetzuur in warme potten van 1/2 liter en sluit ze.
Steriliseer de potten 10 minuten in een kokend waterbad.
Laat volledig afkoelen alvorens de sluiting te controleren en ze op te bergen.
Lekker bij koud vlees, zoals restjes gebraden kalkoen of varkensgebraad.
Voeg de suiker, sinaasappelschil, gember, krenten, het sap en de azijn erbij en verwarm het mengsel al roerend op laag vuur tot de suiker is gesmolten.
Breng aan de kook, voeg er de veenbessen bij en laat 30 minuten koken tot het is ingedikt en alle vocht is verdampt.
Roer nu en dan om.
Schep het zoetzuur in warme potten van 1/2 liter en sluit ze.
Steriliseer de potten 10 minuten in een kokend waterbad.
Laat volledig afkoelen alvorens de sluiting te controleren en ze op te bergen.
Lekker bij koud vlees, zoals restjes gebraden kalkoen of varkensgebraad.