Recept
« Terug naar recepten
zoetzuur varkensvlees
PT20M
zoetzuur varkensvlees
Een heerlijk zoetzuur varkensvlees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe zoetzuur varkensvlees te bereiden
Snijd de varkensfilet in even grote stukken. Verhit de olie in een grote wok. Roerbak het vlees hierin 10 min. tot het gaar is en knapperig aan de randen. Snijd intussen de courgettes in dunne reepjes. roerbak ui, knoflook, paprika, mais en champignons 5 min. mee. Roerbak vervolgens de ananas en de taugè 2 min. mee. Roer ananassap, maizena sojasaus, tomatenketchup, witte wijnazijn en honing door elkaar. Giet dit zoetzure mengsel in de wok en laat het op hoog vuur indikken. Schep het gerecht in kommen en serveer het heet.