Recept
« Terug naar recepten
Zomerse salade met watermeloen, feta en olijven
PT20M
Zomerse salade met watermeloen, feta en olijven
Als het warm weer is eet ik het liefst salades en lichte maaltijden. Deze
combinatie van het frisse van de watermeloen en het zoute van de feta
gaat heerlijk samen in deze salade. De originele salade is er eentje van mijn
idool Nigella Lawson. Ik heb er nog een beetje aan veranderd en er op
deze manier mijn eigen draai aan gegeven.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Een beetje van Nigella Lawson en een beetje van mezelf.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse salade met watermeloen, feta en olijven te bereiden
- Snij de ui in halve manen en voeg het sap van de limoen toe. Laat dit ongeveer 10 minuutjes staan. De smaak van de ui wordt hierdoor iets milder.
- Doe de sla alvast in een schaal.
- Schil de meloen en snij deze in stukjes. Snij de feta ook in stukjes en meng de feta en de meloenstukjes door het mengsel van de ui met het limoensap.
- Verdeel het mengsel over de sla.
- Strooi peterselie en gehakte muntblaadjes over de salade en verdeel de olijven erover.
- Maal wat verse zwarte peper over het geheel.