Lekker ook als er geen ijssalon in de buurt is. Alleen doe het wel als je tijd hebt en lekker een dagje thuis bent.
Recept
« Terug naar recepten
Zomerzonnetje
PT120M
Zomerzonnetje
Een heerlijk zomerzonnetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Charlotte Hagting
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerzonnetje te bereiden
Kook het water samen met de suiker, als het water kookt voeg dan de theezakjes er bij. Dit 5 min laten trekken. Haal dan de suikersiroop van het vuur en laat het koud worden
Ondertussen maak alle aardbeien schoon en kook de aardbeien op een laag vuurtje samen met de suiker om ze later te kunnen pureren.
Als de aardbeien zacht zijn haal ze van het vuur en pureer ze met de staafmixer. Als alles afgekoeld is voeg dan de suikersiroop en aardbeienmassa in een schaal en voeg de kwark toe. Laat alles eerst rusten in de koelkast zodat het goed koud wordt en zet het dan pas in de vriezer. In de vriezer ieder uur goed roeren met een staafmixer zodat de ijskristallen klein worden.
Na ongeveer 4 uur heb je heerlijk ijs.
Ondertussen maak alle aardbeien schoon en kook de aardbeien op een laag vuurtje samen met de suiker om ze later te kunnen pureren.
Als de aardbeien zacht zijn haal ze van het vuur en pureer ze met de staafmixer. Als alles afgekoeld is voeg dan de suikersiroop en aardbeienmassa in een schaal en voeg de kwark toe. Laat alles eerst rusten in de koelkast zodat het goed koud wordt en zet het dan pas in de vriezer. In de vriezer ieder uur goed roeren met een staafmixer zodat de ijskristallen klein worden.
Na ongeveer 4 uur heb je heerlijk ijs.
Mijn kookverhaal (Charlotte Hagting)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Waarom kwark, geeft dat een extra bite?
grt en dank Hans de Vos:):)
menj zegt:
Groetjes Marja