KookJij

Zomerzonnetje

Een heerlijk zomerzonnetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zomerzonnetje te bereiden

Kook het water samen met de suiker, als het water kookt voeg dan de theezakjes er bij. Dit 5 min laten trekken. Haal dan de suikersiroop van het vuur en laat het koud worden
Ondertussen maak alle aardbeien schoon en kook de aardbeien op een laag vuurtje samen met de suiker om ze later te kunnen pureren.
Als de aardbeien zacht zijn haal ze van het vuur en pureer ze met de staafmixer. Als alles afgekoeld is voeg dan de suikersiroop en aardbeienmassa in een schaal en voeg de kwark toe. Laat alles eerst rusten in de koelkast zodat het goed koud wordt en zet het dan pas in de vriezer. In de vriezer ieder uur goed roeren met een staafmixer zodat de ijskristallen klein worden.
Na ongeveer 4 uur heb je heerlijk ijs.

Mijn kookverhaal (Charlotte Hagting)

Lekker ook als er geen ijssalon in de buurt is. Alleen doe het wel als je tijd hebt en lekker een dagje thuis bent.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

menj

menj zegt:
Leuk recept laat de zomer maar komen:p
Groetjes Marja
hns

hns zegt:
Hoi Ziet er leuk uit, voeg het toe an mn favorieten.
Waarom kwark, geeft dat een extra bite?
grt en dank Hans de Vos:):)