Recept
« Terug naar recepten
Zondagse soep uit Brabant
PT200M
Zondagse soep uit Brabant
Een heerlijk zondagse soep uit brabant recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zondagse soep uit Brabant te bereiden
Breng het koude water aan de kook met schenkel, groente en zout. Schuim af en laat het vlees minstens 3 uur zachtjes onder een deksel trekken. Rol intussen kleine balletjes van het gehakt en de kruiden. Kook ze 9om de bouillon helder te houden) apart in zoveel water dat ze net onderstaan. Kooktijd 1 minuut. Na afkoeling in de pan worden ze afgespoeld voordat ze in de bouillon mee mogen verwarmen. Zeef de bouillon door een doek en laat de klein gesneden lavas en soepgroenten en fijn geknepen vermicelli erin gaar koken. Voeg het uit elkaar geplukte soepvlees en de balletjes toe, warm nog even door. Garneer met grof gesneden selderij.