Recept
« Terug naar recepten
Zucchine
PT20M
Zucchine
Een heerlijk zucchine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het Groene Spoor
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zucchine te bereiden
Snijd de courgettes in plakjes van een halve tot driekwart centimeter dik.
Strooi er zout over.
Schenk een laag olie in een koekenpan, genoeg om de plakjes in onder te dompelen.
Bak de plakjes in 2 tot 3 minuten lichtbruin.
Laten uitlekken en afkoelen.
Maak een marinade van een scheutje olijfolie en azijn, 1 eetlepel basilicum, een mespunt chilipeper, snippers peterselie en knoflook naar smaak.
Schenk de marinade over de plakjes.
Een paar uur koel wegzetten.
Strooi er zout over.
Schenk een laag olie in een koekenpan, genoeg om de plakjes in onder te dompelen.
Bak de plakjes in 2 tot 3 minuten lichtbruin.
Laten uitlekken en afkoelen.
Maak een marinade van een scheutje olijfolie en azijn, 1 eetlepel basilicum, een mespunt chilipeper, snippers peterselie en knoflook naar smaak.
Schenk de marinade over de plakjes.
Een paar uur koel wegzetten.