KookJij

Courgettesoep met ei en kaas

Voor straks in de zomer als de courgettes weer volop groeien.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgettesoep met ei en kaas te bereiden

  1. Snijd de courgettes in kleine stukjes en fruit deze in de olijfolie.
  2. Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook.
  3. Laat alles in een gesloten pan zachtjes gaar koken.
  4. Als alles goed gaar is pureer de massa met een staafmixer tot een glad geheel.
  5. Klop de eieren los en voeg die al roerende toe aan de bouillon.
  6. Voeg de kaas en de fijngehakte basilicum toe aan de bouillon (goed roeren)
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer er (zelfgemaakte) croutons bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst