Recept
« Terug naar recepten
Courgettesoep met ei en kaas
PT30M
Courgettesoep met ei en kaas
Voor straks in de zomer als de courgettes weer volop groeien.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesoep met ei en kaas te bereiden
- Snijd de courgettes in kleine stukjes en fruit deze in de olijfolie.
- Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook.
- Laat alles in een gesloten pan zachtjes gaar koken.
- Als alles goed gaar is pureer de massa met een staafmixer tot een glad geheel.
- Klop de eieren los en voeg die al roerende toe aan de bouillon.
- Voeg de kaas en de fijngehakte basilicum toe aan de bouillon (goed roeren)
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer er (zelfgemaakte) croutons bij.