KookJij

Romige courgettesoep met mierikswortel

Courgettesoep staat bij ons al jarenlang elke zomer op het menu en ik heb al vele varianten klaargemaakt. Toch miste ik vaak nog iets, de finishing touch om het zo maar te zeggen. En dat heb ik nu eindelijk gevonden. Door een eetlepel geraspte mierikswortel toe te voegen krijgt de soep net dat beetje extra pit wat hij nodig heeft. Heb je geen verse mierikswortel geen nood, je kunt ook gewoon een potje gebruiken. Het romige in deze soep komt niet van toegevoegde (kook)room of iets dergelijks maar het komt van de vers geraspte kaas. Door zelf verse belegen of jong belegen kaas te raspen krijg je een veel romiger resultaat.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige courgettesoep met mierikswortel te bereiden

  1. Verhit olijfolie in een pan en fruit de fijn gehakte knoflook. dan de in stukjes gesneden courgette erbij.
  2. Fruit dit totdat de courgette glazig is en giet de helft van de bouillon erbij. Laat het geheel in 20 min. zachtjes gaar koken.
  3. Pureer het geheel met een staafmixer.
  4. Klop de eieren los en voeg hieraan de geraspte kaas, de basilicum en de mierikswortel toe.
  5. Voeg het eiermengsel, van het vuur af, al kloppend toe aan de soep.
  6. Doe de overgebleven bouillon erbij en laat de soep nog even goed doorwarmen.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Deze soep is ook ideaal om op warme dagen koud te eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst