Recept
« Terug naar recepten
Zuid-Afrikaanse dadelhapjes
PT30M
Zuid-Afrikaanse dadelhapjes
Een heerlijk zuid-afrikaanse dadelhapjes recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Zuid-Afrikaanse dadelhapjes te bereiden
Smelt de boter op een matig vuurtje, blijf roeren (het mag niet bruin worden). Doe de dadels erbij en blijf roeren tot het zacht is en goed gemengd. Haal het pannetje van de hittebron af, laat heel even afkoelen en roer dan het ei er snel doorheen.
Giet de Rice Crispies in een grote mengbak en meng het stroopmengsel er doorheen. Smeer een schaal met boter in en strook kokos lichtjes over de bodem en de randen. Doe het mengsel er in en druk het stevig aan met de houten lepel, de bovenkant gladwrijven. Strooi er wat kokos overheen en zet de schaal in de koelkast. Als het goed afgekoeld is, in blokken snijden (niet te groot) en koel bewaren in een gesloten bak.
Giet de Rice Crispies in een grote mengbak en meng het stroopmengsel er doorheen. Smeer een schaal met boter in en strook kokos lichtjes over de bodem en de randen. Doe het mengsel er in en druk het stevig aan met de houten lepel, de bovenkant gladwrijven. Strooi er wat kokos overheen en zet de schaal in de koelkast. Als het goed afgekoeld is, in blokken snijden (niet te groot) en koel bewaren in een gesloten bak.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Beertje zegt:
bobbeltje zegt:
conny zegt:
Bobby zegt:
Sofie zegt: