Recept
« Terug naar recepten
Zuiderse lamsschotel
PT70M
Zuiderse lamsschotel
Een heerlijk zuiderse lamsschotel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuiderse lamsschotel te bereiden
Verwijder de witte zaadlijsten en de pitten uit de paprika's en snij in reepjes.
Pers 1/2 citroen.
Snij de aubergine in blokjes en besprenkel met het citroensap.
Snipper de knoflook en de sjalotten fijn.
Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpan en bak de knoflook en de sjalotten glazig gedurende 2 min. Haal uit de kookpan.
Smelt in dezelfde kookpan de rest van de boter en bak de stukjes vlees aan elke kant goudbruin.
Kruid met peper en zout en roer er de bloem door. Giet er de witte wijn en
de vleesbouillon over. Kruid met de Provençaalse kruiden. Dek af en laat gedurende 40 min. sudderen op een matig vuur.
Voeg de aubergineblokjes en de paprikareepjes toe en laat nog 15 min. verder
sudderen.
Voeg de olijven en de cashewnoten toe en laat alles nog even warmen.
Verdeel het lamsvlees over de borden. Schik er de knoflook en sjalotten rond. Dien op met tagliatelle.
Pers 1/2 citroen.
Snij de aubergine in blokjes en besprenkel met het citroensap.
Snipper de knoflook en de sjalotten fijn.
Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpan en bak de knoflook en de sjalotten glazig gedurende 2 min. Haal uit de kookpan.
Smelt in dezelfde kookpan de rest van de boter en bak de stukjes vlees aan elke kant goudbruin.
Kruid met peper en zout en roer er de bloem door. Giet er de witte wijn en
de vleesbouillon over. Kruid met de Provençaalse kruiden. Dek af en laat gedurende 40 min. sudderen op een matig vuur.
Voeg de aubergineblokjes en de paprikareepjes toe en laat nog 15 min. verder
sudderen.
Voeg de olijven en de cashewnoten toe en laat alles nog even warmen.
Verdeel het lamsvlees over de borden. Schik er de knoflook en sjalotten rond. Dien op met tagliatelle.