Recept
« Terug naar recepten
Zuiderse mignonnettes
PT60M
Zuiderse mignonnettes
Een heerlijk zuiderse mignonnettes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuiderse mignonnettes te bereiden
Kook de broccoliroosjes gaar in gezouten water, giet af, laat uitlekken en pureer met de staafmixer. Voeg de eieren, room mosterd, peper en zout toe. Schep over 4 beboterde flanvormpjes en laat au bain marie 20 minuten bakken in de op 200 graden voorverwarmde oven. Blancheer de in reepjes gesneden paprika's 2 minuten in kokend gezouten water. Stoof ze vervolgens in 20 minuten gaar in de kippenbouillon met de gepelde knoflook. Pureer met de staafmixer, wrijf door een fijne zeef en klop er wat ijskoude boter doorheen. Hou warm. Bak intussen de mignonnettes gaar in de boter, kruid met peper zout en schik op warme borden op een spiegel van paprikasaus. Schik de broccoliflan ernaast en serveer met lintspaghetti.