Recept
« Terug naar recepten
zuurkool in römertopf
PT180M
zuurkool in römertopf
Een heerlijk zuurkool in römertopf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
riet vloemans
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen fantasie en internet via Google
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe zuurkool in römertopf te bereiden
de romeinse pot invetten met olie , eerst 1uur onder water zetten !
zuurkool op de bodem verspreid en daarop :
veenbessen , appels in partjes en rozijnen
rookworst in schijfjes erop
aardappelen in de lengte in 4 stukjes er bovenop
indien nodig aandrukken
ten slotte klontjes boter (4 tot 6 stukjes )
deksel erop , in de oven ONDER het midden
225 graden , 2 en een half uur
geen vocht toevoegen
zuurkool op de bodem verspreid en daarop :
veenbessen , appels in partjes en rozijnen
rookworst in schijfjes erop
aardappelen in de lengte in 4 stukjes er bovenop
indien nodig aandrukken
ten slotte klontjes boter (4 tot 6 stukjes )
deksel erop , in de oven ONDER het midden
225 graden , 2 en een half uur
geen vocht toevoegen
Mijn kookverhaal (riet vloemans)
dit is ECHT koken voor hobbyisten !
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Henk van Haandel zegt:
maria11 zegt:
maria11 zegt:
römertopfrecepten en een grote ronde pot werkt het beste - het grootste voordeel van op deze manier eten bereiden is, behalve de smaak en de gezondheid : je maakt het van te voren klaar en dan doet het eten zichzelf , terwijl jij bij je bezoek kunt blijven.;):p:)