KookJij

zuurkool in römertopf

Een heerlijk zuurkool in römertopf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen fantasie en internet via Google
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe zuurkool in römertopf te bereiden

de romeinse pot invetten met olie , eerst 1uur onder water zetten !
zuurkool op de bodem verspreid en daarop :
veenbessen , appels in partjes en rozijnen
rookworst in schijfjes erop
aardappelen in de lengte in 4 stukjes er bovenop
indien nodig aandrukken
ten slotte klontjes boter (4 tot 6 stukjes )
deksel erop , in de oven ONDER het midden
225 graden , 2 en een half uur
geen vocht toevoegen

Mijn kookverhaal (riet vloemans)

dit is ECHT koken voor hobbyisten !

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maria11

maria11 zegt:
dag Henk ,dank voor je reaktie,binnenkort komt er een recept van rundvlees met rijst en ondertussen :Google wemelt van
römertopfrecepten en een grote ronde pot werkt het beste - het grootste voordeel van op deze manier eten bereiden is, behalve de smaak en de gezondheid : je maakt het van te voren klaar en dan doet het eten zichzelf , terwijl jij bij je bezoek kunt blijven.;):p:)
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Hallo Riet, je hebt me gewonnen voor de römertopf en ik heb er nu een gekocht. Hoop dat je nog eens wat recepten geeft!
maria11

maria11 zegt:
hoi Wilma,knakworstjes, gekookte worst, bockwurst en verse worst en gehakt gekruimeld gaat natuurlijk ook !vr.gr.riet.
wilma

wilma zegt:
hoi Riet,
een lekker recept, alleen de (HEMA)rookworst bestaat hier niet. Misschien met gerookte kip? die is sporadisch hier te koop.groeten
Wilma:)