Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-knolseldergratin met truffelolie
PT90M
Aardappel-knolseldergratin met truffelolie
Een heerlijk aardappel-knolseldergratin met truffelolie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-knolseldergratin met truffelolie te bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Beboter een ovenschaal en wrijf ze in met een gehalveerd teentje knoflook.
Schil de aardappelen en de knolselder. Snij ze in flinterdunne plakjes en meng ze met de tijm. Doe ze in de ovenschaal.
Roer de eidooiers los met de room, peper en zout. Schenk over de groenten en druk goed aan. Dek af met bakpapier en zet 1 uur in de oven, of tot de gratin gaar is. Laat afkoelen.
Een halfuur voor je de gratin serveert: verwarm de oven voor op 180°C. Snij de gratin in stukken en leg ze op een bak - plaat op bakpapier. Bestrooi met paneermeel en leg er klontjes boter op. Zet 15 à 20 minuten in de oven. Werk af met truffelolie en tijm.
Schil de aardappelen en de knolselder. Snij ze in flinterdunne plakjes en meng ze met de tijm. Doe ze in de ovenschaal.
Roer de eidooiers los met de room, peper en zout. Schenk over de groenten en druk goed aan. Dek af met bakpapier en zet 1 uur in de oven, of tot de gratin gaar is. Laat afkoelen.
Een halfuur voor je de gratin serveert: verwarm de oven voor op 180°C. Snij de gratin in stukken en leg ze op een bak - plaat op bakpapier. Bestrooi met paneermeel en leg er klontjes boter op. Zet 15 à 20 minuten in de oven. Werk af met truffelolie en tijm.