KookJij

Aardappel-spekkoek uit de oven

Een heerlijk aardappel-spekkoek uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-spekkoek uit de oven te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een lage ovenschaal met plakjes spek. Leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs op. Vorm eventueel nog 2 laagjes.

Bereiden:
Klop het ei los met de crème fraîche, kerrie en peper en zout. Giet dit mengsel over de aardappellaag. Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Tip:
Serveersuggestie: Lekker met een groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Marijke,Ik weet niet of dat ze room culinair verkopen zoniet dan probeer ik het met kwark light, bedankt voor de vlugge reactie, groetjes Willemien
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Willemien, verkopen ze wel bij jullie room culinair of zo iets. Zoniet dan zou ik het proberen met kwark. Groetjes Marijke
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Marijke,
Wat kan ik gebruiken inplaats van de creme fraise ik weet niet of dat ik dat hier kan kopen heeft het nog nooit gezien in de winkel en voor de ontbijt spek kan ik dan gewoon bacon gebruiken??
Groetjes Willemien