Omdat wij in Turkije wonen moeten wij onze smaak aanpassen aan de dingen die hier te koop zijn. De markt verkoopt bijna alleen seizoens gebonden artikelen. Gisteren werden er nog witte kolen van het land gehaald. Rode kool wordt hier zes keer per jaar vers aangevoerd. Nu zijn er sinaasappels en vers fruit vol op te verkrijgen voor een habbekrats. Maar van de zomer is het citrusfruit op en dan kun je dus niets kopen.
Sinds kort kunnen we spruitjes kopen, een van onze lievelingsgroenten. Je kunt deze ovenschotel natuurlijk ook maken met bloemkool, broccoli, wortelen maar dan zonder kaas enzovoort. Kwestie van creatief denken.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappel spruitjes schotel uit de oven
PT45M
Aardappel spruitjes schotel uit de oven
Een heerlijk aardappel spruitjes schotel uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lex Heufke Kantelaar
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Geen idee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel spruitjes schotel uit de oven te bereiden
Wij koken de aardappels en de spruitjes lekker gaar. Voor de liefhebbers kunnen de spruiten natuurlijk beetgaar gemaakt worden. De aardappels in kleine hapklare brokjes snijden. Wordt gemakkelijker verdeeld in de schaal en ze zijn sneller gaar. In de kom het ei met de melk of yoghurt of room, is maar net wat je prefereert, en 3/4 van de geraspte parmesaan, peper en zout vermengen. De gekookte aardappels en spruitjes door elkaar verdelen in de ovenschaal en overgieten met de kaassaus. De overgebleven parmesaan uit strooien over de bovenkant van de schaal zodat de kaas straks een mooie korst vormt. 15 minuten in de oven. In ieder geval zolang tot dat de vloeistof gestold is.
Je kunt dit basisrecept natuurlijk helemaal op kalefateren met allerlei dingen. Rookworst, bacon, stukjes uit gebakken spek enzovoort. Eet smakelijk.
Je kunt dit basisrecept natuurlijk helemaal op kalefateren met allerlei dingen. Rookworst, bacon, stukjes uit gebakken spek enzovoort. Eet smakelijk.
Mijn kookverhaal (Lex Heufke Kantelaar)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Barbara Metz zegt:
andre zegt:
marian zegt:
Lex Heufke zegt:
Jenny Camps zegt:
Maar bij ons zijn het vleeseters...Kan ik hier 'n stukje vlees bij klaarmaken??? Buiten het verwerken van spekreepjes etc. in het gerecht?
marian zegt:
Marianne Meeuwissen zegt:
Lex Heufke Kantelaar zegt:
Dat kruidenmengsel van Sivo ken ik niet, dat wordt hier niet verkocht. Kun je beschrijven welke kruiden er in zitten? Graag.
Barbara Metz zegt:
Heb er kipfilet apart bij gedaan,kipfilet gekruid met KIP PIKANT(van Sivo) + een beetje knoflook en een half bouillonblokje. Had iemand te eten en die vond het een lekker gerecht.wéér iets om klaar te maken en dat op drukke dagen niet zoveel werk vergt. Bedankt.
huguette vitse zegt: