Recept
« Terug naar recepten
Aardappel strokoekjes
PT30M
Aardappel strokoekjes
Een heerlijk aardappel strokoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel strokoekjes te bereiden
Aardappels schillen, wassen en in keukenmachine tot fijne sliertjes raspen. Bacon in dunne reepjes snijden. In schaal aardappelrasp mengen met bacon en peper. Boter in koekenpan verhitten en met behulp van twee lepels op ruime afstand van elkaar 4 bergjes van aardappelmengsel in pan vormen. Bergjes platdrukken en aardappelkoekjes in 10 min. goudbruin bakken, halverwege keren. Koekjes uit pan nemen en warmhouden. Op dezelfde wijze nog 4 koekjes bakken.
Tip: Aardappels pas vlak voor het bereiden van dit recept raspen, anders kleurt de rasp bruin. De koekjes kunnen ook gemaakt worden met rösti uit de diepvries. Kijk voor de juiste baktijd naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Tip: Aardappels pas vlak voor het bereiden van dit recept raspen, anders kleurt de rasp bruin. De koekjes kunnen ook gemaakt worden met rösti uit de diepvries. Kijk voor de juiste baktijd naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
marnix zegt: