Recept
« Terug naar recepten
Aardappel wortelrosti
PT40M
Aardappel wortelrosti
Een heerlijk aardappel wortelrosti recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel wortelrosti te bereiden
Succestip:
Als een zijde gebakken is en omgekeerd, beleggen met plakken oude kaas. Dan in de oven de kaas laten smelten.
Kook de aardappelen in water met wat zout gaar. Laat ze even afkoelen en pel de schil er af. Snijd de aardappelen in dunne reepjes of rasp ze op een grove zeef.
Voeg de wortelreepjes, sjalotten en tijm er aan toe en meng dit voorzichtig door elkaar. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Verhit in een koekenpan met teflonlaag de boter en olie. Schep nu het aardappel-groentemengsel in de pan en druk dit geleidelijk aan alle kanten goed en gelijkmatig aan. Bak aan een zijde goudbruin en draai voorzichtig om en bak de andere zijde bruin.
Snijd de rosti in puntjes en serveer het als bijgerecht of als lunchgerecht op een rucolasla.
Als een zijde gebakken is en omgekeerd, beleggen met plakken oude kaas. Dan in de oven de kaas laten smelten.
Kook de aardappelen in water met wat zout gaar. Laat ze even afkoelen en pel de schil er af. Snijd de aardappelen in dunne reepjes of rasp ze op een grove zeef.
Voeg de wortelreepjes, sjalotten en tijm er aan toe en meng dit voorzichtig door elkaar. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Verhit in een koekenpan met teflonlaag de boter en olie. Schep nu het aardappel-groentemengsel in de pan en druk dit geleidelijk aan alle kanten goed en gelijkmatig aan. Bak aan een zijde goudbruin en draai voorzichtig om en bak de andere zijde bruin.
Snijd de rosti in puntjes en serveer het als bijgerecht of als lunchgerecht op een rucolasla.