Recept
« Terug naar recepten
Aardappelcurry
PT40M
Aardappelcurry
Een heerlijk aardappelcurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Neshiem (Curaçao)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelcurry te bereiden
1. De aardappels koken tot ze NET gaar zijn en afgieten.
2. Onderste gedeeltes van de bosuitjes eraf snijden, Het bladgedeelte ook afsnijden maar een gedeelte hiervan bewaren voor de garnering. De rest van de bosuitjes kleiner snijden en samen met knoflook + gember en pepertje in de blender tot een pasta malen.
3. Bak deze pasta in de ghee ong. 2 minuten.
Voeg dan toe: tomaten + kaneel + mosterdzaad + garam masala + kardemom.
Al roerend 2 a 3 minuten bakken.
4. Nu de yoghurt toevoegen en alles koken tot een dikke saus.
5. Als laatste de aardappels in de pan doen en alles 4 a 5 minuten zachtjes laten koken.
6. Garneren met stukjes uienblad.
2. Onderste gedeeltes van de bosuitjes eraf snijden, Het bladgedeelte ook afsnijden maar een gedeelte hiervan bewaren voor de garnering. De rest van de bosuitjes kleiner snijden en samen met knoflook + gember en pepertje in de blender tot een pasta malen.
3. Bak deze pasta in de ghee ong. 2 minuten.
Voeg dan toe: tomaten + kaneel + mosterdzaad + garam masala + kardemom.
Al roerend 2 a 3 minuten bakken.
4. Nu de yoghurt toevoegen en alles koken tot een dikke saus.
5. Als laatste de aardappels in de pan doen en alles 4 a 5 minuten zachtjes laten koken.
6. Garneren met stukjes uienblad.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Zelf vind ik dit lekker pittig bij gebakken vis- of kipfilet.
Anna zegt: