Recept
« Terug naar recepten
Aardappelcurry met kip en bloemkool
PT30M
Aardappelcurry met kip en bloemkool
Een heerlijk aardappelcurry met kip en bloemkool recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
590 kCal energie
29 Gram eiwit
26 Gram vet
61 Gram koolhydraten
29 Gram eiwit
26 Gram vet
61 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
ah.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelcurry met kip en bloemkool te bereiden
Verhit de olie in een hapjespan.
Bestrooi de kip met peper en zout en bak op middelhoog vuur in 3 minuten rondom goudbruin.
Neem uit de pan en houd apart.
Doe de bloemkool in de pan en bak 3 minuten.
Voeg de saus toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 5 minuten koken.
Doe de aardappelschijfjes erbij en kook nog 15 minuten totdat de schijfjes gaar zijn.
Voeg eventueel wat water toe als de saus heel dik wordt.
Doe de laatste 5 minuten de kip en kruidenmix erbij.
Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de pinda's en serveer.
Lekker met knoflook-koriander naanbrood.
Bestrooi de kip met peper en zout en bak op middelhoog vuur in 3 minuten rondom goudbruin.
Neem uit de pan en houd apart.
Doe de bloemkool in de pan en bak 3 minuten.
Voeg de saus toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 5 minuten koken.
Doe de aardappelschijfjes erbij en kook nog 15 minuten totdat de schijfjes gaar zijn.
Voeg eventueel wat water toe als de saus heel dik wordt.
Doe de laatste 5 minuten de kip en kruidenmix erbij.
Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de pinda's en serveer.
Lekker met knoflook-koriander naanbrood.