Recept
« Terug naar recepten
Aardappelen met mojosaus
PT45M
Aardappelen met mojosaus
Een heerlijk aardappelen met mojosaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelen met mojosaus te bereiden
Oven voorverwarmen op 210 graden. Leg de aardappelen in één laag op de bakplaat. Olie erover gieten en de plaat schudden om de olie goed te verdelen. Zout er gelijkmatig overheen strooien. 25 minuten bakken tot de aardappelen goudbruin en licht gerimpeld zijn. Tijdens het bakken de plaat met aardappelen 2 keer schudden.
Saus:
Doe de knoflook, komijnzaadjes en paprikapoeder in een kom van de keukenmachine. Minstens 1 minuut mengen. Terwijl de motor loopt, de olie langzaam in een straaltje toevoegen en mengen tot een dikke saus ontstaat. Azijn en heet water toevoegen en nog 1 minuut mengen. Aardappelen heet opdienen met 1 lepel saus.
Saus:
Doe de knoflook, komijnzaadjes en paprikapoeder in een kom van de keukenmachine. Minstens 1 minuut mengen. Terwijl de motor loopt, de olie langzaam in een straaltje toevoegen en mengen tot een dikke saus ontstaat. Azijn en heet water toevoegen en nog 1 minuut mengen. Aardappelen heet opdienen met 1 lepel saus.
Caro zegt: