In plaats van feta kun je ook zachte geitenkaas erbij eten.
Lekker als lunchgerecht of als bijgerecht
Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme paprikasalade (peperonata) met feta
PT15M
Lauwwarme paprikasalade (peperonata) met feta
Peperonata is van oorsprong een Italiaans gerecht . Ik heb er een Grieks gerecht van gemaakt door feta te gebruiken. Je kunt de salade ook koud eten, bijvoorbeeld bij een barbecue. Wij hebben dit als lunchgerecht gegeten. Heerlijk op een vers broodje.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Brood - Beleg
- > Low Carb - Ontbijt & Lunch
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme paprikasalade (peperonata) met feta te bereiden
- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan (liefs met deksel). Bak de uisnippers en de paprika glazig. Doe de paprikareepjes erbij en roer goed door elkaar. Voeg de Provencaalse kruiden toe en wat peper en zout.
- Laat het paprikamengsel een paar minuten even al omscheppend bakken.
- Doe een deksel op de pan. Zet de warmtebron laag. Laat het paprikamengsel plm. 30 minuten zachtjes stoven. Af en toe omscheppen. Haal het deksel van de pan.
- Roer 1 eetlepel witte balsamicoazijn of witte wijnazijn en een theelepel honing door het paprikamengsel.
- Doe de peperonata in een schaal en verdeel de feta en eventueel de olijven over de salade.