Recept
« Terug naar recepten
Frans boerenpannetje met gehakt aardappel en paprika vakantiegerecht
PT20M
Frans boerenpannetje met gehakt aardappel en paprika vakantiegerecht
Heerlijk recept als je op vakantie bent en toch moet koken. Lekker gemakkelijk: alles in één pan. De aardappelblokjes worden eerst voorgebakken (heb ik in de airfryer gedaan). Daarna wordt het gehakt gebakken en komen de ui,knoflook en
paprika's erbij. Lekker met een scheut rode wijn en Provencaalse kruiden.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Hoofdgerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frans boerenpannetje met gehakt aardappel en paprika vakantiegerecht te bereiden
- Aardappelen even voorkoken. Olie verhitten in de hapjespan en de aardappelblokjes hierin knapperig bruin bakken.
- Aardappelen uit de pan halen en apart zetten. (Ik heb de rauwe blokjes aardappel 10 minuten in de
airfryer gebakken op 200 graden. Ze waren precies goed). - Olie verhitten in een hapjespan, of het restant olie gebruiken van de aardappelblokjes. Gehakt hierin rul en bruin bakken. Kruiden met peper en zout. Ui en knoflook even meebakken tot glazig.
- Paprikas toevoegen. Plm. 3 minuten meebakken. Afblussen met rode wijn. Provençaalse kruiden, laurierblaadje en chilivlokken erdoor mengen en alles plm. 5 minuten laten sudderen.
- Vlak voor het opdienen de aardappelblokjes, feta en olijven erdoor mengen. Nog even goed verwarmen
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met een salade.