KookJij

Frans boerenpannetje met gehakt aardappel en paprika vakantiegerecht

Heerlijk recept als je op vakantie bent en toch moet koken. Lekker gemakkelijk: alles in één pan. De aardappelblokjes worden eerst voorgebakken (heb ik in de airfryer gedaan). Daarna wordt het gehakt gebakken en komen de ui,knoflook en paprika's erbij. Lekker met een scheut rode wijn en Provencaalse kruiden.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frans boerenpannetje met gehakt aardappel en paprika vakantiegerecht te bereiden

  1. Aardappelen even voorkoken. Olie verhitten in de hapjespan en de aardappelblokjes hierin knapperig bruin bakken.
  2. Aardappelen uit de pan halen en apart zetten. (Ik heb de rauwe blokjes aardappel 10 minuten in de
    airfryer gebakken op 200 graden. Ze waren precies goed).
  3. Olie verhitten in een hapjespan, of het restant olie gebruiken van de aardappelblokjes. Gehakt hierin rul en bruin bakken. Kruiden met peper en zout. Ui en knoflook even meebakken tot glazig.
  4. Paprikas toevoegen. Plm. 3 minuten meebakken. Afblussen met rode wijn. Provençaalse kruiden, laurierblaadje en chilivlokken erdoor mengen en alles plm. 5 minuten laten sudderen.
  5. Vlak voor het opdienen de aardappelblokjes, feta en olijven erdoor mengen. Nog even goed verwarmen

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst