Recept
« Terug naar recepten
Grieks gehaktpannetje met paprika en feta
PT15M
Grieks gehaktpannetje met paprika en feta
Dit Griekse gehaktpannetje ontstond toen ik plotseling trek kreeg in een broodje met warm beleg.
Gehakt rul gebakken met ui, knoflook, paprika, tomaat
en feta. Dit is niet alleen lekker op en broodje maar ook lekker voor een snelle maaltijd met pasta of
rijst.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grieks gehaktpannetje met paprika en feta te bereiden
- Verhit de olie in de pan. Bak het gehakt hierin bruin en rul. Bak de gesnipperde ui, knoflook en het laurierblaadje even mee.
- Voeg de stukje paprika eraan toe en bak deze plm. 2 minuten mee.
- Maak op smaak met de kruiden (peper, zout, oregano en tijm).
- Roer de tomatenblokjes en eventueel rode wijn door het gehakt.
- Breng alles aan de kook en laat op een lage warmtebron plm. 10 tot 15 minuten zachtjes sudderen.
- Verdeel de feta over het gehakt. Laat de feta (eventueel onder een deksel) nog even lekker mee warmen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
In plaats van feta ook lekker met mozzarella (dan beland je een beetje in Italië).