Je kunt variëren, als je iets niet in huis hebt, kun je ingrediënten vervangen.
Bijv Harissa door milde sambal. Zelf probeer ik altijd zo dicht mogelijk bij de receptuur te blijven.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelomelet uit Spanje
PT40M
Aardappelomelet uit Spanje
Een heerlijk aardappelomelet uit spanje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
424 kCal energie
14 Gram eiwit
24 Gram vet
23 Gram koolhydraten
14 Gram eiwit
24 Gram vet
23 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
vegetarisch kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelomelet uit Spanje te bereiden
1. Was de aardappelen en snijd ze met de schil in dunne plakjes.
Laat de olijven uitlekken en halveer ze.
Was en halveer de groene pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
Laat de kappertjes uitlekken.
2. Verwarm de pinda-olie en chili-olie in een grote pan en bak daarin de aardappeltjes goudbruin.
Voeg de groenten toe, breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en een mespunt harissa en bak ongeveer 5 minuten.
3. Roer de eieren, melk en room door elkaar, giet
het mengsel over de aardappels en laat stollen.
Dek de pan daarbij af en zet het vuur laag.
Was en droog de citroenmelisse en trek de blaadjes van de stelen.
Serveer de omelet met citroenmelisse.
Laat de olijven uitlekken en halveer ze.
Was en halveer de groene pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
Laat de kappertjes uitlekken.
2. Verwarm de pinda-olie en chili-olie in een grote pan en bak daarin de aardappeltjes goudbruin.
Voeg de groenten toe, breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en een mespunt harissa en bak ongeveer 5 minuten.
3. Roer de eieren, melk en room door elkaar, giet
het mengsel over de aardappels en laat stollen.
Dek de pan daarbij af en zet het vuur laag.
Was en droog de citroenmelisse en trek de blaadjes van de stelen.
Serveer de omelet met citroenmelisse.