Recept
« Terug naar recepten
Aardappelplakjes met knoflook en kaas
PT30M
Aardappelplakjes met knoflook en kaas
Een heerlijk aardappelplakjes met knoflook en kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
605 kCal energie
15 Gram eiwit
41 Gram vet
42 Gram koolhydraten
15 Gram eiwit
41 Gram vet
42 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelplakjes met knoflook en kaas te bereiden
Schil 1 kilo vastkokende aardappelen en snij de aardappelen in dunne plakjes .
Laat de oven warm worden op 200 graden.
En maak de binnenkant van een ovenschaal vet met boter of olie. Gebruik hiervoor een kwastje.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes.
Pel 4 tenen knoflook en snij die zo klein mogelijk.
Verdeel een beetje van de knoflook over de aardappellaag en strooi er een beetje peper en zout over.
Leg hier weer een laagje aardappelplakjes op en doe daarop weer knoflook, zout en peper.
Doe dit net zo lang tot alle aardappelschijfjes op zijn.
Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout.
Giet 250 milliliter slagroom over de aardappelschijfjes en strooi er 150 gram gemalen oude Goudse kaas over.
Snij 30 gram boter in kleine stukjes en verdeel die over de kaas.
Leg een stuk aluminiumfolie over de ovenschaal en zet de schaal 1 uur in de oven
Het aluminiumfolie kan er na 30 minuten af!
Laat de oven warm worden op 200 graden.
En maak de binnenkant van een ovenschaal vet met boter of olie. Gebruik hiervoor een kwastje.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes.
Pel 4 tenen knoflook en snij die zo klein mogelijk.
Verdeel een beetje van de knoflook over de aardappellaag en strooi er een beetje peper en zout over.
Leg hier weer een laagje aardappelplakjes op en doe daarop weer knoflook, zout en peper.
Doe dit net zo lang tot alle aardappelschijfjes op zijn.
Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout.
Giet 250 milliliter slagroom over de aardappelschijfjes en strooi er 150 gram gemalen oude Goudse kaas over.
Snij 30 gram boter in kleine stukjes en verdeel die over de kaas.
Leg een stuk aluminiumfolie over de ovenschaal en zet de schaal 1 uur in de oven
Het aluminiumfolie kan er na 30 minuten af!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
monique ottenbros zegt:
Gerard van der Leeuw zegt:
monique ottenbros zegt:
Goed idee zeg, aardappelgratin met verse knoflook!
Barbara Metz zegt:
Anti-aanbakpan & Croma, ongezonder, maar lékkerrrrr!
Gegeten met mayo/ fritessaus......nóg ongezonder, maar genóten!
Morgen gaan we weer op de dr.Frank, maar nu ff een uitspatting!