KookJij

Aardappelpuree

Een heerlijk aardappelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelpuree te bereiden

Aardappelen schillen , wassen en in zes snijden .Koken in een beetje gezouten water.
Prei , wortel en ajuin gaar stoven in een beetje boter.
Aardappelen afgieten , kruiden en twee soeplepels mosterd toevoegen .Pureer , voeg een ei toe en de gestoofde groenten goed omroeren.Serveer zeer warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Oke, ik had zeker even een blackout maar het is me nu duidelijk.:);):p:D
kris

kris zegt:
met een pollepel schep men ook soep uit. een opscheplepel is een grote soeplepel, plat zoals een eetlepel maar dan wel groter. groetjes:D
slaatje

slaatje zegt:
Wij kennen hier ook de pollepel maar dat was mij even ontschoten. Sorry
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Hilde, bedoel je met soeplepels opscheplepels (lijkt me dan erg veel) of eetlepels?
Groetjes Gerda:p