Recept
« Terug naar recepten
Eendenborstfilet met zijn garnituren op zijn paasbest
PT40M
Eendenborstfilet met zijn garnituren op zijn paasbest
Een heerlijk eendenborstfilet met zijn garnituren op zijn paasbest recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborstfilet met zijn garnituren op zijn paasbest te bereiden
Van een wortel 2 mooie vormen maken de rest van de wortels fijn snijden verdeel deze in twee porties.
Ajuin zeer fijn snijden verdeel in twee porties.
Houd 2 mooie roosjes broccoli aan de kant de rest fijner snijden evenzeer in twee porties verdelen.
Een portie ajuin en wortel aanstoven in een beetje boter kruiden naar smaak.
Een porie broccoli in een beetje boter aanstoven en evenzeer kruiden.
Aardappelen beetgaar koken en afgieten, verdeel in twee porties. De ene helft aardappel pureren met de wortel de andere helft met de broccoli indien nodig bijkruiden en een beetje boter toevoegen.
Neem een bakplaat en beleg met aluminiumfolie spuit mooie toefjes aardappelpuree.
Broccoli roosjes en wortels beetgaar staemen.
Eendenborst aan de vetkant kruislings insnijdingen maken wrijf de beide kanten goed in met citroenpeper, rozemarijn, tijm en zeezout.
Bak deze aan de velkant krokant aan zonder vetstoffen+/- 7 min, draai het vlees om en bak deze ook mooi bruin aan +/- 7 min. Haal het vlees uit de pan en draai in aluminiumfolie, laat rusten in een voorverwarmde oven op 80 gr +/- 5 min.
Voor de saus: stuk paprika zeer fijn snijden, 1/2 ajuin, de andere helft van wortel, broccoli even aanstoven in een beetje boter kruid naar smaak en voeg de honing en room toe. Even de mixer in de saus. Breng terug aan de kook indien nodig bij binden.
De toefjes puree onder de grill zetten.
Snij het vlees in mooie schijven.
Dresseer alles zeer warm op bord en werk af met de zeer fijn gesneden wortel, paprika en broccoli en niet vergeten de viooltjes.
Ajuin zeer fijn snijden verdeel in twee porties.
Houd 2 mooie roosjes broccoli aan de kant de rest fijner snijden evenzeer in twee porties verdelen.
Een portie ajuin en wortel aanstoven in een beetje boter kruiden naar smaak.
Een porie broccoli in een beetje boter aanstoven en evenzeer kruiden.
Aardappelen beetgaar koken en afgieten, verdeel in twee porties. De ene helft aardappel pureren met de wortel de andere helft met de broccoli indien nodig bijkruiden en een beetje boter toevoegen.
Neem een bakplaat en beleg met aluminiumfolie spuit mooie toefjes aardappelpuree.
Broccoli roosjes en wortels beetgaar staemen.
Eendenborst aan de vetkant kruislings insnijdingen maken wrijf de beide kanten goed in met citroenpeper, rozemarijn, tijm en zeezout.
Bak deze aan de velkant krokant aan zonder vetstoffen+/- 7 min, draai het vlees om en bak deze ook mooi bruin aan +/- 7 min. Haal het vlees uit de pan en draai in aluminiumfolie, laat rusten in een voorverwarmde oven op 80 gr +/- 5 min.
Voor de saus: stuk paprika zeer fijn snijden, 1/2 ajuin, de andere helft van wortel, broccoli even aanstoven in een beetje boter kruid naar smaak en voeg de honing en room toe. Even de mixer in de saus. Breng terug aan de kook indien nodig bij binden.
De toefjes puree onder de grill zetten.
Snij het vlees in mooie schijven.
Dresseer alles zeer warm op bord en werk af met de zeer fijn gesneden wortel, paprika en broccoli en niet vergeten de viooltjes.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: