Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade met katenspek en knakworstjes
PT30M
Aardappelsalade met katenspek en knakworstjes
Dit is een salade die ook door kinderen erg wordt gewaardeerd. De knakworstjes geven de salade een lekkere rooksmaak. Vind je knakworstjes te kinderachtig dan kun je ze eventueel ook vervangen door rookworst. De typische smaak blijft dan toch behouden.
In de zomer natuurlijk heerlijk voor bij de bbq. Maar ook op een buffet bij een brunch of bij de gourmet een salade die iedereen lekker vindt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Makkelijk & snel - Koud
- > Makkelijk & snel - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade met katenspek en knakworstjes te bereiden
- Was de krieltjes en borstel ze goed schoon, snij grote exemplaren doormidden en kook ze beetgaar (12 tot 15 minuten) controleer de gewenste gaarheid door en met een vork in te prikken en laat ze goed uitlekken.
- Snij de knakworstjes en het katenspek in kleine stukjes, snij de uien in halve ringen, snij de lente ui in fijne ringetjes.
- Meng de creme fraiche, yogonaise en de mosterd en maak op smaak met peper en zout.
- Knip de bieslook fijn.
- Meng de stukjes knakworst, katenspek, rode ui en lente ui door elkaar, doe er de dressing doorheen, schep er voorzichtig de gekookte kriel doorheen en garneer met de fijngeknipte bieslook.