Salade 1 en 2: ook lekker met ringetjes hete peper erdoor.
Salade 2: in plaats van komkommer kun je ook stukken augurk nemen en i.p.v. zure room is magere creme fraïche ook lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade van krieltjes 1 en 2 (mager)
PT20M
Aardappelsalade van krieltjes 1 en 2 (mager)
Een heerlijk aardappelsalade van krieltjes 1 en 2 (mager) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
74 kCal energie
2,5 Gram vet
2,5 Gram vet
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade van krieltjes 1 en 2 (mager) te bereiden
SALADE 1 MET EI = YOGHURT = MAYO
De eieren pellen, in de lengte doormidden snijden en elke helft weer doormidden. Apart wegzetten
De aardappels goed wassen, niet schillen en ook kleiner snijden, stukjes van ong 3 a 4 cm.
De aardappels koken ong. 5 minuten of tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen.
In een schaal mengen"Yoghurt + mayo + mosterd + zout + peper. Proeven en eventueel wat extra toevoegen.
Dan ei en selderie erdoor roeren en dan de krieltjes.
Tot slot voorzichtig de eistukjes erdoor mengen.
SALADE 2 MET ZURE ROOM EN DILLE
De aardappels niet schillen, goed wassen en in stukken van 3 a 4 cm snijden. Kook ze ong. 5 minuten tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Apart wegzetten.
Meng in een schaal de zure room met de yoghurt en voeg dan komkommer + dille en zout en peper toe.
Roer tot slot de aardappelstukken voorzichtig door.
De eieren pellen, in de lengte doormidden snijden en elke helft weer doormidden. Apart wegzetten
De aardappels goed wassen, niet schillen en ook kleiner snijden, stukjes van ong 3 a 4 cm.
De aardappels koken ong. 5 minuten of tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen.
In een schaal mengen"Yoghurt + mayo + mosterd + zout + peper. Proeven en eventueel wat extra toevoegen.
Dan ei en selderie erdoor roeren en dan de krieltjes.
Tot slot voorzichtig de eistukjes erdoor mengen.
SALADE 2 MET ZURE ROOM EN DILLE
De aardappels niet schillen, goed wassen en in stukken van 3 a 4 cm snijden. Kook ze ong. 5 minuten tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Apart wegzetten.
Meng in een schaal de zure room met de yoghurt en voeg dan komkommer + dille en zout en peper toe.
Roer tot slot de aardappelstukken voorzichtig door.
flavia zegt: