DIEN OP : Verdeel de soep over de borden of kommen en werk af met bv. een snippertje peterselie.
OPTIE:
Leg op de bodem van bord of kom een beetje kleingemaakte gerookte paling of chorizo, enz.....
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsoep uit Rheinhessen
PT60M
Aardappelsoep uit Rheinhessen
Een heerlijk aardappelsoep uit rheinhessen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Duitse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsoep uit Rheinhessen te bereiden
1).Knoflook en spekblokjes in een grote pan met dikke bodem aan fruiten. Wel opletten, de knoflook mag niet bruin worden. 2).De bouillon toevoegen (behalve 50 cc, waarmee een papje wordt gemaakt met de maizena) en aan de kook brengen. 3).Dan de aardappels er in, de uien, de kruidnagel, de foelie, de laurierblaadjes, de peper en de droge witte wijn. 4).Wanneer de aardappels en uien gaar zijn, van het vuur af met een staafmixer zo goed mogelijk pureren. 5).Weer terug op het vuur zetten en room toevoegen en de mosterd en weer terug op hete temperatuur brengen. 6).Het maizena-papje toevoegen en nog 10 minuten laten pruttelen.