Recept
« Terug naar recepten
Goedgevulde linzensoep
PT60M
Goedgevulde linzensoep
Ik vind linzen een hele lekkere en
multifunctionele peulvrucht. En als je zo'n pan met soep aan het
maken bent ruik je de heerlijke kruidige geur al die je doet watertanden.
Lekker na een stevige wandeling in het bos (of na een dag
werken) een flinke kop van deze heerlijke soep met een snee donkerbruin
brood of gewoon in een kleinere hoeveelheid als voorafje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Landleven/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Goedgevulde linzensoep te bereiden
- Bak de spekblokjes in een grote soeppan.
- Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze mee.
- Doe hier de gewassen linzen, fijngesneden tomaten en aardappels bij en schep alles goed door elkaar.
- Giet er 2 liter water uit de waterkoker bij.
- Voeg de kerrie, komijn, bouillonblokjes, kruidnagel, laurier en foelie toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 40 minuten pruttelen op een laag vuur.
- Roer de soep af en toe goed door zodat de soep niet aan de bodem blijft kleven. (Dit voorkomt aanbranden).
- Meng ondertussen de peper, zout, nootmuskaat en mosterd door het gehakt en draai er kleine balletjes van.
- Breng een pan water aan de kook en laat daarin de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten gaar worden.
- Voeg ze met het kookvocht toe aan de soep, doe ook de gesneden champignons en de bruine suiker erbij.
- Laat het geheel nog eens 15 minuten zachtjes doorpruttelen.
- Als de soep te dik is verdun je ze met gekookt water of bouillon.
- Maak indien nodig op smaak met peper en zout of bouillon